Att fotografera

Vad jag tycker bäst om inom fotografering

Att fotografera har alltid varit en avslappning för mig. Fotografera natur och djur är något jag älskar då naturen alltid är vacker hur vädret än är och vilken årstid det än är och djur fastnar alltid på något speciellt sätt. Djur har en viss tendens att alltid bli bra på bild dock är det inte lika lätt att säga till ett djur att göra som man vill utan man får vänta till det rätta ögonblicket och snabbt ta bilden!
IMG_6236

 
 
Bild tagen av mig själv

Att använda sig av ljus i olika lägen

Två år gick jag foto på gymnasiet och jag lärde mig mycket om olika kameror, objektiv, vinklar och ljus. Vi testade på att fotografera utomhus, inomhus och i studio.
Min lärare sa en gång att det bästa  att använda sig av är det befintliga ljuset som kommer från ditt fönster under en molnig dag. Det ger ett perfekt ljus och framhäver tillexempel ögon på ett helt overkligt sätt! Jag har provat det många gånger med min katt exempelvis -när han sitter i fönstret. De bilderna kan ni se i mitt blogginlägg ”Feels like leopard” där jag pratar mer om detta slags ljus.
I studio använder du dig av olika ljuskällor och med olika skydd och filter framför. Det är viktigt för dig som ska fotografera att veta hur du vill ha din bild när det kommer till ljuset. Vill du ha hårt ljus eller mjukt ljus? Vill du ha fler ljuskällor eller få ljuskällor?
file000676603076
 
 
 
 
 
 
 

Bild: http://www.morguefile.com/archive

Vart ska ljusets fokus vara någonstans osv. Detta är viktigt för att du ska få det resultatet du söker. Det finns olika filter som ger olika ljus och det är också här viktigt att veta vilka som ger vad. När man väl fått till ljuset och inställningarna på kameran är det bara att sätta igång! Jag kan lova att det är riktigt roligt och lärorikt att arbeta i studio och man kan få till helt galet fina bilder!

Fotokurser

Jag vet många som fotograferar och som har lärt sig själv. Men vill du få till det där extra med dina foton är mitt tips till dig att kanske söka till en fotoskola eller en fotokurs där du får lära dig alla grunder och sen kanske gå fortsättningskurser där du får lära dig mer ingående om vad du kan få ut genom en kamera och vad du kan åstadkomma inom fotovärlden. Tips om en fotokurs på distans hittar du på denna sida. Det är ett företag som erbjuder kurser som passar alla och som passar alla kameror!