Imovie vs Premiere

Imovie

Imovie är det mest basic redigerings program för filmer som finns enligt mig! Det kan jämföras med Windows movie maker fast Imovie är en mer nyare, snyggare och roligare version. Går att göra lite mer, finns fler roliga övergångare, redigeringsverktyg och teman att använda sig av. 
imovieJag lärde mig detta program först på gymnasiet när jag gick inriktning film. Det var ett enkelt och smidigt program för korta filmer. Vi gjorde olika intervjuer och nyhetssändningar som vi byggde upp medhjälp av de teman som finns i programmet. Det var riktigt roligt att kolla på resultatet och det är lika roligt att arbeta med.

Premiere

Sista året jobbade vi dock med ett mer avancerat program som heter Pemiere och det är verkligen inget att rekommendera för nybörjare! Det var riktigt krångligt att lära sig och vissa dagar blev jag bara helt galen av att sitta och leta efter alla verktyg.
PremiereProImage
Som tur väl var hade jag ju tillgång till handledning i skolan men för er som kanske inte har den tillgången ska nog gå en slags grundkurs!
 
Imovie är som sagt ett enkelt och lätthanterligt program för dig som är nybörjare och kanske bara vill göra korta filmer som en hobby. Det är exempelvis ett bra program att använda sig av om man ska göra ett bildspel av foton du tagit på en resa eller något annat som du kanske vill visa och dela med andra på ett intressant och kul sätt.
Premiere är mycket mer avancerat då du måste ställa in bildstorlek förhand och antal bilder per sekund, jag ska inte gå in på det för mycket men det finns mycket fler inställningar än Imovie som ni kanske förstår. Dock är det ett underbart program när man väl lärt sig det. Det insåg jag efter att ha arbetat med det ett tag då jag plötsligt insåg att jag nu har möjlighet att göra så mycket mer med mina filmer jag spelar in. Jag är för tillfället en hobby-filmare men jag har som sagt fått möjligheten att lära mig Premiere med handledning vilket gör att jag använder mig mer av detta programmet.
Dock tycker jag att om du får möjligheten ska du absolut ta den och lära dig Premiere för det är ett program som utvecklar både dig och dina filmer!